Brisanje proizvoda iz korpe

Da li ste sigurni da želite da uklonite ovaj proizvod iz korpe?


Otkaži porudžbinu

Da li ste sigurni da želite da otkažete porudžbinu?


Blog

Baltimor je sačuvao Nike Air Force 1!

NIKE, AIR FORCE, ISTORIJA
14. 07. 2020.

Svet je pun različitih modela patika, a samo neki od njih ostaju zapamćeni. Takav model je i Nike Air Force 1, jedan od najpopularnijih Nike modela. Originalno, ovo su bile košarkaške patike, jer su ih mnogi NBA igrači proslavili. O čemu se radi? Nike Air Force 1 duboki model je držao zglob dovoljno čvrsto da igrači mogu da trče po terenu bez bojazni od povrede prilikom skoka, pivota i drugih pokreta. Svetlost dana su ugledale 1982, a već nakon dve godine Nike nije želeo da nastavi sa njihovom proizvodnjom.
 

Damn right, you saved The Air Force 1


Postoje događaji koji se planirano ili neplanirano dogode, a odjekuju svetom baš kao Ginisovi rekordi. U gradu Baltimor se 1984. godine dogodilo to da su svi “poludeli” za Nike Air Force 1 modelom i neplanirano sačuvali ovaj model od zaborava. Čak postoji jedna klupa u parku u Baltimoru na kojoj piše "Damn right, you saved The Air Force 1" čuvajući spomen na ovaj istorijski događaj!

Kao što ste mogli da zaključite, ovo nije novi model patika, već čuveni i legendarni model, koji je otrgnut od zaborava. Nike Air Force 1 su vremenom postale deo mode i nisu ostale rezervisane samo za košarkaše i košarkaške entuzijaste.
 

Zašto volimo Nike Air Force 1?


Osnovne stvari kod dubokog modela Nike Air Force 1 jesu koncentrični krugovi na đonu, podesiva dužina pertli i kaiš u službi propriocepcije (prim. - sposobost organizma da prepozna položaj tela i odgovori na specifične nadražaje). U suštini, najvažnije je da znamo da se zbog tog kaiša noga preciznije kreće, a refleski su brži. Ekipa iz Nike-a je mislila na sve, zar ne?

Osnovni dizajn se nije menjao, a od prvobitnog modela dubokih patika kreirani su mid i low modeli. Dizajneri Nike Air Force 1 modela kažu da je cilj da Air Force bude kao veoma dobra rukavica za bejzbol, koja bi godinama postajala sve bolja i bolja. S tim u vezi postoji jači sloj kože, koji osim što služi svrsi udobnosti, služi i za to da se lakše uklopi u lifestyle obuću. Nike Air Force može da se nosi tokom svih godišnjih doba. Preporučićemo Nike Air Force high i mid za hladnije dane, a Nike Air Force low za toplije dane. Koža je materijal koji zauzima najviše površine na modelu, pored ostalih materijala.

Opevane Nike Air Force 1


Kao što su nekada bile popularne u Baltimoru, danas su uz druge Nike modele popularne širom sveta. Naravno, 2000. godine su dale svoj doprinos, pa su Nike Air Force bile must have u muzičkoj industriji. Nosili su  ih Jay Z, Nelly, Chief Keef  i drugi. Čak postoji i pesma koju je 2009. izbacio Nelly - Air Force Ones. Pesma nije bila sponzorisana, već je rezultat zadovoljstva koje je Nelly osećao dok ih je nosio. Sada je jasno zašto Nike Air Force 1 ostaju zapamćene i odjekuju vremenom.



U N Selection internet prodavnici možete pronaći različite muške, ženske i dečije modele Nike Air Force 1. Patike koje nisu ostale samo deo istorije, čak i kada je Nike to hteo, čekaju na vas da obogate vašu svakodnevnicu i stvaraju nove uspomene i priče koje će odjekivati.