Brisanje proizvoda iz korpe

Da li ste sigurni da želite da uklonite ovaj proizvod iz korpe?


Otkaži porudžbinu

Da li ste sigurni da želite da otkažete porudžbinu?


Blog

Converse - uvek stvara i inspiriše!

CHUCK70, ALL STAR, CONVERSE
07. 05. 2020.

Converse je najnovija stvar koju baš dugo znate. Koja je tajna jednog veka postojanja? Njihova misija. Converse podržava i osnažuje buntovnički duh, slavi slobodu i kreativni izražaj individualca i njihovih pokreta. Danas su oni zahtevniji nego ikada. Converse, kao brend, nastoji da podrži svu njihovu kreativnost i ideje. Neprestano se razvijaju i pronalaze kreativne načine kako bi osigurali da se i narednih 100 godina zalažu za kreativnost, buntovništvo i odvažni duh mladih ljudi.
 

Converse postoji više od jednog veka


1890. Markuis Mills Converse - hustler i osnivač - pokreće Converse & Pike kompaniju kao veleprodaju gumenih čizama, namenjenu ritejlerima u Bostonu. Godinu dana kasnije, sasvim slučajno, James Naismith je izumeo košarku kao igru, što će kasnije biti od presudnog značaja.

1900. - 1909. Usled velikih promena na tržištu, Markuis pravi reorganizaciju i nastupa sa kompanijom pod nazivom Converse Rubber Shoe Company. Prve Converse cipele ugledale su svetlost dana 30. aprila 1909. godine.

1910. godine kreiraju sportske patike, koje se koriste najviše u košarci. 1932. godine, All Star modelu dodaje se Chuck Taylor, slaveći košarašku legendu. 1936. godine reprezentacija USA osvaja zlatnu medalju na letnjim Olimpijskim igrama u Berlinu, a 1939. godine održan je prvi NCAA šampionat u kome oba rivala igraju u Chuck Taylor All Star patikama. Dominacija u košarci je apsolutna. Do 1955. godine, Chuck Taylor All Star je #1 košarkaška patika u Americi.  

2003. Converse postaje deo Nike, Inc.

2010. - 2019. Koristeći Nike tehnologiju u pojedinim kolekcijama, kroz kolaboracije sa umetnicima i dizajnerima iz celog sveta, Converse zadržava dobro poznatu siluetu i na taj način odaje počast svojoj više od 100 godina dugoj istoriji. Danas, Converse fokus je na street style siluetama i novoj klasici, koja je postala deo neprevaziđenog, vanvremenskog modnog trenda.

CHUCK 70

Chuck 70 kolekcija donosi unapređen standard i Converse nasleđe iz 1970. Redizajnirane, premijum komfora i izdržljivosti, Chuck 70 su preuzele sve što volite kod "starki" i učinile to još boljim. Možda su prefinjenije, ali su i dalje divlje u duši.

CHUCK 70 modeli sadrže:
Ojačano platno sa dodatnim štepovima
OrthoLite uložak za veći komfor
Retro đon visokog sjaja
Retro pločica na peti, kao omaž istorijskom nasleđu iz '70-ih godina