Brisanje proizvoda iz korpe

Da li ste sigurni da želite da uklonite ovaj proizvod iz korpe?


Otkaži porudžbinu

Da li ste sigurni da želite da otkažete porudžbinu?


Blog

Šta je All Star i kakve veze s tim ima Chuck Taylor?

CHUCK TAYLOR, ALL STAR, STARKE
15. 12. 2020.

Nekada, kao i sada, Converse All Star patike su bile popularne među raznim društvenim grupama. Jedno vreme su bile simbol kontrakulture, iako je kolekcija suštinski plasirana za košarkašku elitu. Converse All Star patike su najpoznatije atletske patike, a nosi ih i generacija Z. Do 1980. su ih nosili samo atletski sportisti, a od tada su popularizovane i za svakodnevno nošenje.

Saradnje su uvek dobitna kombinacija, u bilo kojoj sferi, pa tako i u sportskoj. Converse All Star je uz ime Chuck Taylor ostvario ogromne rezultate, a tražnja za ovim modelima ne prestaje. Dva velika imena su se udružila i pomerila granice stvaranja. Mnoga pitanja se otvaraju, za početak ko je uopšte bio Chuck Taylor? Odgovor na ovo i dodatna pitanja potražite u nastavku teksta.
 

Ko je bio Chuck Taylor?


Chuck Taylor je bio košarkaš, a kasnije trener i prodavac Converse All Star patika. Kao prodavac obilazio je sportske timove i slušao njihova iskustva tokom nošenja konversica. Čak su postojali i timovi koje je Converse u potpunosti sponzorisao, probijajući se sve više kao omiljena košakaška obuća.

Taylor-ove posete i saveti različitim timovima su kulminirali 1934. godine kada su igrači zatražili njegov autogram. Tako su nastale Converse All Star Chuck Taylor patike, sa potpisom sa zadnje strane. Taj potpis i danas stoji na tom mestu.

Verovatno tada niko nije pretpostavio koliko samo jedan potpis može da doprinese brendu. Udahnuo je život Converse All Star patikama i postao ključna ličnost u razvoju dizajna kolekcije.

Chuck Taylor je odrastao u južnoj Indijani, rođen je 1901. godine. Nije studirao, već je igrao košarku za zapadnjačke timove. S obzirom na to da je košarka nastala tek 1891. godine, Chuck Taylor je praktično bio pionir brendiranja košarkaških patika.  Preminuo je od srčanog udara u 67. godini, a ostao je upamćen i kao vrlo ljubazna osoba.

Šta je Converse, šta je All Star i kakve veze s tim ima Chuck Taylor?


Converse je ime brenda, a All Star je ime kolekcije.

All Star kolekcija platnenih patika je nastala 1917. Platno i guma za đon su glavne odlike ovih modela patika, po tome su prepoznatljivi. Razlika između All Star i All Star Chuck Taylor modela jeste u potpisu košarkaša.

Detalji All Star Chuck Taylor patika su gumeno gornjište u nastavku đona, linija na sredini đona, pertle i logo sa potpisom košarkaša. Postoje dodatni detalji koji se kroz sezone dodaju ili oduzimaju. Pronađite svoj omiljeni model u N Selection internet prodavnici.

Osim što se Chuck Taylor pamti kao odličan košarkaš, pamti se i kao odličan prodavac patika. Upijao je sve povratne informacije od korisnika i prosleđivao predloge za unapređenje.

Neko čija je ljubav prema sportu, posle dugogodišnje karijere, dovela jedan brend do svetskih razmera je upravo Chuck Taylor. Nešto slično, u svetu tenisa, uradio je i Rene Lacoste. Dobra strana dvadesetog veka je donela lepe i istinite priče poput ove, a najbolje u svemu tome jeste što te priče žive i dan danas.

Zapratite naš Instagram nalog i uvek budite u toku sa najnovijim modelima.