Brisanje proizvoda iz korpe

Da li ste sigurni da želite da uklonite ovaj proizvod iz korpe?


Otkaži porudžbinu

Da li ste sigurni da želite da otkažete porudžbinu?


Blog

Legendarni modeli obuće za najmlađe

PATIKE, DECA, ADIDAS, CONVERSE
10. 11. 2020.

Odavno postoji taj trend da majka obuče svoje dete tako da imaju oboje sličan outfit, posebno kada je ćerkica u pitanju. A ukoliko je mama glavni esteta u kući, onda su i tata i sin iz te porodice savršeno usklađeni. Srećom, mnogi veliki brendovi su dodali u svoje kolekcije dečije modele poznatih modela, kao što su Adidas Stan Smith, Adidas Superstar i Converse Chuck Talyor.

Deca različitog uzrasta imaju različite aktivnosti, pa samim tim i gaze po različitim podlogama. Za decu je najbolje da što više vremena provode bosonogi na zemlji, ali to nije uvek praksa zbog velikih površina asfalta, pogotovo u gradovima.

Kao što muškarci i žene imaju različite prilike u kojima biraju različitu obuću, tako je i sa decom. Patike za trčanje su pogodne za dečiju igru, ali treba imati na umu da je dečjem stopalu potrebna podrška za svaki korak, te se patike za trčanje razlikuju kod dece i odraslih. Svakako, razlika se javlja i kod različitog uzrasta dece.
 

Adidas za decu


Postoje modeli za decu koja još uvek idu u vrtić, kao i oni modeli za decu stariju od 7 ili 8 godina koja su već krenula u školu. Sve je ovo prilagođeno različitim dečijim potrebama, a više o izboru veličine Adidas patika pogledajte u vodiču za veličine. Za sva mala stopala koja su željna da osvoje ovaj svet, patike treba da budu udobn i izdržljive. Adidas je oduvek imao legendarne modele - tu su razne ulične patike, teniske patike, fudbalske i svečane. Travnjaci i staze, čuvajte se.

Jedan od omiljenih modela širom sveta je Adidas Stan Smith.

Deca ponekad imaju poteškoće sa vezivanjem pertli. Ukoliko su im motoričke sposobnosti još uvek u povoju, odaberite Adidas Stan Smith na čičak, koje deca mogu nositi bilo gde, posebno u svečanijim prilikama. Za one malo veće mališane odaberite Adidas Stan Smith na pertle, te neka im vezivanje pertli bude izazov koji će svakodnevno moći da rešavaju i vremenom savladaju.

Doza elegancije kod ove obuće za decu je dovoljna za njihov uzrast, a sa druge strane dečije Stan Smith nisu krute kao neke svečane cipele, pa će deca biti slobodna da trče i igraju se.

Postoji još jedan vrlo popularan model, a to je Adidas Superstar.

Adidas Superstar su nosile hip-hop i košarkaške zvezde, a jasno je da ovaj model zadržava svoje glavne detalje i u modelu za decu. Prvi modeli dečijeg Adidas Superstar-a su počeli da se nose još na njujorškim ulicama i na terenima. Ovaj model inspiriše mlade generacije da ostave trag u vremenu.  

Gumeni đonovi su izvanredni i za vlažne i za suve uslove, a deca ne biraju gde će stvarati. Adidas dizajnira revolucionarne modele, pa su tako evergreen modeli dosupni i za nove naraštaje. Da, oni će jednog dana kreirati nove vibracije i postavljati trendove za modni svet obuće, a možda će im inspiracija za to biti baš ovi legendarni modeli.
 

Converse za decu



Definitivno Converse Chuck Taylor! Patike su inspirisane košarkaškom legendom, što ih izdvaja od ostalih Converse modela. Zanimljivo je to što je u svetu prodato preko milijardu pari ovih konversica, i za decu i za odrasle.

Nešto što je praktično kod Converse modela jeste što su kul i kada su prljave. Da, upravo je Converse pravi trendseter koji je uradio nešto što niko nije. A nema ništa praktičnije od toga da deca slobodno idu u pomalo isprljanim patikama.

Par dodatnih saveta pri kupovini obuće za decu


Potrudite se da pronađete veličinu obuće za decu tako da ono ne izaziva crvenilo ili žuljeve kod dece. To je čest slučaj kada se prethodno kod kuće ne izmeri dužina stopala. Sa druge strane, ni veći broj nije rešenje, jer se dešava da deca tada krivo gaze. Obuća za decu treba da bude fleksibilna, a materijal izrade da podržava udobnost.

Savetujemo vas da deci kupujete obuću koja će pomoći da se stopala pravilno razviju, a koja bi se istovremeno dopala deci, jer u suprotnosti rizikujete da ih deca ne nose.