Brisanje proizvoda iz korpe

Da li ste sigurni da želite da uklonite ovaj proizvod iz korpe?


Otkaži porudžbinu

Da li ste sigurni da želite da otkažete porudžbinu?


Blog

Lete mi tridesete: Nike Air Max 2090

AIR MAX 2090, AIR MAX 90, NIKE
25. 03. 2021.

Nike Air Max 90 je proslavio svoj trideseti rođendan uz unapređeni model Air Max 2090. Svi koji imaju ispod 30 godina su rasli uz Nike i mala je verovatnoća da nikada nisu čuli za Air Max. E pa, svima koji ste odrastali uz Nike želimo srećnu godišnjicu!

U poslednjih nekoliko godina retro modni trendovi su ponovo na tronu, odnosno mladi su zavirili u ormare roditelja i osvežili stare komade odeće i obuće. Tako je i Nike zavirio u svoj dugogodišnji plakar, pa je poznati Nike Air Max  90 postao Nike Air Max 2090.

Za mlađe ili starije, Nike Air Max je najverovatnije najveća linija patika ikada proizvedena. Moćno, zar ne? Jedan od prvih modela bio je Nike 90, a sada je Nike 2090 nadograđeni model prethodnog. Niko ne bi rekao da je jedna zgrada podstakla Nike Air ideju, a koliko nas bi reklo da je takva ideja mogla da potraje već trideset godina?
 

Nike Air Max Day - srećan rođendan!


Kako običaji nalažu, rođendani i jubileji se svečano obeležavaju. Nike Air Max ne krije svoje godine, a pre tačno godinu dana, na Air Max Day je svečano predstavljen Nike Air Max 2090. Tim povodom je izbačen i polusatni dokumentarac koji je na YouTube platformi dostupan svima. Možete ga pogledati ispod. (Pogledaj kako je izgleda Nike Air Max dokumentarac.)



Dokumentarac se bavi raznim temama, od toga kako su počeli do toga kako su postali popularni. Tinker Hatfield je prvi dizajnirao ovaj popularni model koji smo svi zavoleli. Prozirni, vazdušasti dizajn je toliko osvojio svet, da je to jedan od proizvoda koji je zadobio svetsku popularnost bez ambasadora.

Nike kaže da je ovaj dokumentarac moderan, živahan i energičan i da govori o klasičnom nasleđu i smeloj budućnosti Air Max-a. Pored toga kažu da su priče velike jer ih govore uvaženi dizajneri i umetnici. Ovaj kratki film rekonstruiše stvaranje Air Max 2090 kroz korene Air Max 90. Ova priča beleži univerzalni uticaj i jedinstvenu privlačnost koja je stvorila vezu performansi i životnog stila, te pomogla rađanje jedne subkulture patika širom sveta.

Nike Air Max 90 bi bio ponosan


Nike je jedan od najpopularnijih sportskih brendova na svetu. Svako ko zna za Nike, zna i za tehnologiju Air Max sa vazdušastim jastučićem.

Smeli izgled Nike Air Max 2090 crpi jasnu inspiraciju iz Air Max 90, od njegovog vidljivog vazdušnog mehurića do siluete. Iako originalni Air Max 90 model izgleda kao patike za trčanje, Nike Air Max 2090 je spoj prozirne tkanine i hrabrosti grafike.

Nike Air Max 2090 je takođe nadograđen mekšim podnožjem i dolazi sa unutrašnjom oblogom sa podstavljenom potpeticom, tako da možete da se osećate kao da hodate po mesecu. Sve ovo u jednakoj meri spaja bezvremenost  sa trenutnim vibracijama.

Udobne patike sa živopisnim tekstilom na gornjištu daju oštar i modernizovan izgled. Novi model, nove mogućnosti, a stara poznata silueta i utaban DNK modela 90. Vešto postavljeni detalji na šavovima u raznim bojama su jasno vidljivi aludirajući na futuristički note. Uz Nike Air Max očekujte samo najbolje. Pogledaj celu ponudu u internet prodavnici N Selection.