Brisanje proizvoda iz korpe

Da li ste sigurni da želite da uklonite ovaj proizvod iz korpe?


Otkaži porudžbinu

Da li ste sigurni da želite da otkažete porudžbinu?


Blog

New Balance oznake nisu samo puki brojevi

PATIKE, OUTFIT, KOMBINACIJA, ŠIFRA
13. 05. 2021.

Kao što je mnogima poznato, New Balance se odrekao uobičajenih imena za svoju obuću i koristi sistem numerisanja da bi razlikovao svaki model. Nekim ljudima, međutim, može biti teško da se sete koji broj šta tačno označava.

Od samog početka, New Balance održava etos da je svaki od njihovih modela individualan i tako svakom modelu dodeljuje drugačiji broj. Ovo je obezbedilo jednostavan način za razlikovanje u svim stilovima, a sada ćemo to i analizirati kako bismo u potpunosti razumeli taj jedinstveni i lični sistem kodiranja.

Osim toga, svi smo barem jednom nosili New Balance, zar ne? To je jedan od omiljenih brendova! Zato nije slučajno da su New Balance patike koje je nosio i Steve Jobs.

New Balance priča kroz brojeve i slova


Šifra proizvoda ne bi trebalo toliko da nas interesuje, mada i ona ima svoja značenja. Sastoji se od kombinacije slova i brojeva. Slova nakon brojeva uglavnom označavaju glavne boje patika. Na primer, WB označava white-blue, odnosno belo i plavo, a BK je black - crno. Broj koji sledi stil i boju je broj verzije. Dakle M990BK5 je muški model 990 verzija 5, crne boje. 
 

Brojevi New Balance patika

 
Poslednja dva broja imaju najveću ulogu u označavanju New Balance patika. 

Broj 40 označava patike sa optimalnom kontrolom. Patike u ovoj kategoriji pružaju superiornu kontrolu, stabilnost, amortizaciju i podršku za biomehaničke potrebe. 

Broj 50 označava kategoriju za fitness i trčanje. Za trening na putu ili za vežbanje u zatvorenom prostoru, serija 50 nudi kombinaciju vizuelnog stava i inovacija sa odzivom i snagom potrebnom za sportiste. 

Broj 60 označava stabilnost. To je dizajn koji nudi vodeću stabilnost u industriji da bi se smanjila pronacija (stil gaženja), a istovremeno pruža neuporedivu udobnost.

Broj 70 znači laganu stabilnost. Savršena kombinacija stabilnosti i brzine, sve u lakšem, elegantnom profilu dizajniranom za trkače koji treniraju brzim tempom.

Hajde da pogledamo primer New Balance Z 574. Radi se o ženskim New Balance patikama čiji brojevi se završavaju sa serijom 70. To su dakle patike sa laganom stabilnošću i dozom elegancije. Mogu se nositi svakoga dana tokom redovne aktivnosti ili tokom trčanja.

Broj 80 je neutralnost. Za trkače velike kilometraže, kojima su potrebne lagane patike i zaštita.

Broj 90 označava brzinu. Za brže trkače, koji žele svaku prednost, uključujući i vrhunsku formu. 

Da sumiramo. Obuća koja se završava nižim brojevima 40, 50 i 60 pruža najveću stabilnost. Brojevi u sredini, 70 i 80, dizajnirani su za laganu stabilnost ili neutralne trkače, a najveći brojevi 90 otključavaju energiju i brzinu.

To je vrlo interesantno za sportiste i trkače, a ti kada nosiš svoje New Balance svakoga dana, znaj da one pokreću velike sportiste na svetu. Možda te to inspiriše na novi outfit i nove dnevne pobede. Ako si pripadnik generacije Z, znaj da se New Balance uklapa u tvoj modni imperativ.

Još jedan primer - New Balance 997 su kreirane za neuhvatljive brze korake. Na fotografiji je muški model, a ženski modeli se nalaze ovde.

New Balance patike su omiljeni izbor mnogih klubova, sportista i amatera. New Balance proizvodi izuzetno udobnu obuću, koja se može nositi svakog dana i kombinovati uz razne sportske odevne kombinacije. Pronađi svoj premium par u N Selection internet prodavnici.