Brisanje proizvoda iz korpe

Da li ste sigurni da želite da uklonite ovaj proizvod iz korpe?


Otkaži porudžbinu

Da li ste sigurni da želite da otkažete porudžbinu?


Blog

Popularne muzičke zvezde i popularne patike

patike, muzika
14. 04. 2022.

Često popularne muzičke zvezde i sportski brendovi kreiraju zajedničkim snagama patike koje ostave pečat u jednom vremenu. Poznate ličnosti snažno utiču na modu, a njihovi stilovi uvek postaju trendovi. Kada se muzičke pop zvezde susreću sa modom, nastaje dinamična kombinacija koja otvara put novim trendovima i kulturi. Pop zvezde su tokom godina postale izuzetni trendseteri u modnoj industriji.

Scena popularnih patika koju danas poznajemo i živimo razvijala se tokom godina u bliskom kontaktu sa drugim kulturama. Od sveta sporta, skejt scene i kulture mladih, do muzičke scene.
 

Muzika i patike - dve kulture sa mnogo toga zajedničkog


Muzika i patike - ovo ne samo da je često dobro funkcionisalo u prošlosti, već i spaja dve kulture koje imaju mnogo zajedničkog. Pomislite na RUN DMC koji je oblikovao adidas Superstar patike. Poslušajte pesmu my adidas i osvežite pamćenje uz ovaj hit. 

Neke muzičke zvezde kreiraju sa sportskim brendom svoje patike, a neke saradnje podrazumevaju da muzička zvezda potpiše već poznati model. Takav je, na primer, Converse Chuck Taylor.

Ove modele možete pronaći u N Selection internet prodavnici.

Poznate saradnje muzičkih zvezda sa sportskim brendovima


Odnos između mode i popularne muzike je odnos obilnog i zajedničkog stvaralaštva. Uzajamni uticaji su rezultirali nekim od najdinamičnijh patika ikada stvorenih u popularnoj kulturi. Neke postoje kao nezaboravne kreacije za scenu i muzički spot; druge postoje kao dugotrajni modni trendovi, koji se naseljavaju u kulturi da bi tu i ostali.

Puma
Kroz Puma Mirage Sport Remix patike, Puma posmatra klupsku i DJ kulturu od definisanih epoha prošlosti do onih koja tek dolaze. Same patike se prvi put pojavljuju sedamdesetih godina i mnogo puta su redizajnirane, a od skoro ih je potpisao poznati muzičar DJ Snake. Pročitaj blog: Sportska retro moda. Pored toga, Selena Gomez i Rihanna su muzičke zvezde koju su takođe sarađivale uz popularni sportski brend Puma.

Adidas
Yeezy patike su brzo postale hit širom sveta, a nastale su kao saradnja brenda adidas i muzičara Kanye West-a. Ako neki brend poznaje vrednost muzike to je onda adidas. Zbog toga adidas ima saradnju sa najvećim muzičkim zvezdama, a jedna od njih je od skoro i Beyonce. To je spoj umetnosti, ideja i strasti, iskrenosti, originalnosti. Pored ovih muzičkih zvezda, poznata je i saradnja adidas-a sa muzičarem Pharrell-om Williams-om.

Nike
Decenijama je Nike poznat po svojim kolaboracijama u atletskom svetu. Ali, otkad su počeli da sarađuju sa muzičarima kao što su Kendrick Lamar i Travis Scott, stvar je postala dinamična. Upravo će na ovaj način Nike uspeti da se približi fanovima muzičkih zvezda. 

Reebok 
Ranih godina novog milenijuma, Reebok je sarađivao sa popularnim muzičkim izvođačem Jay Z-jem. Doduše, to nike bila samo linija patika, već i linija odeće. 


Gotovo je nemoguće zamisliti svet u kojem muzika i stil ne idu ruku pod ruku. Muzika u velikoj meri utiče na naše živote i mnogo govori o vremenu u kome živimo. Muzika, kao i moda, koristi se kao način samoizražavanja. Obe nose sa sobom emocije i forme umetnosti u kojima mase mogu da uživaju i da u njima učestvuju. Moda, kao i muzika, jedni su od najjasnijih znakova vremena, i to govori više o našoj kulturi nego što možda priznajemo.