Brisanje proizvoda iz korpe

Da li ste sigurni da želite da uklonite ovaj proizvod iz korpe?


Otkaži porudžbinu

Da li ste sigurni da želite da otkažete porudžbinu?


Blog

Timberland žute čizme

TIMBERLAND, KANAĐANKE, ČIZME
22. 12. 2020.

Bile su deo radne odeće, a sada su deo pop kulture - Timberland čizme spadaju u obuću svih vremena. Inicijalna ideja dizajna je bila zaštita radnika na radu, a danas su predmet poznat svetskoj publici.

Iako se tokom godina prilagođavao i širio - dopunjujući originalni Timberland nizom stilova - u umovima većine ljudi ostaje sinonim za originalnu žutu čizmu. Prvi put se pojavila na sceni obuće 1973. godine i svi su prihvatili Timberland - od pobornika hip hopa do holivudskih zvezda.
 

Kako se nosi Timberland?


Njihova glomazna, izražena silueta čini da ove klasične čizme često budu imperativ u bilo kojoj kombinaciji. Sa prvobitnom namerom da ih nose industrijski radnici, čizme su prevashodno bile deo “grubog” odevanja. Ovo je bio ozbiljan zadatak za modu.

Na primer, farmerke dobro funkcionišu sa Timberland cipelama, jer im daju prostor da se izraze i pokažu. Spojite par farnerica sa uskom kariranom košuljom u stilu drvoseče, sa toplim zimskim kaputom ili parka jaknom. Zavirite u celokupnu ponudu ovog brenda u internet prodavnici N Selection.

Način pertlanja ostavlja utisak

Što se tiče vezivanja ovih nenadmašnih čizama, postoji nekoliko načina u zavisnosti od stila za koji se odlučite. Ako više naginjete ka ležernom, urbanom izgledu, vežite ih labavo, kako biste se tokom svakodnevnog nošenja osećali udobno - ali ne vezujte previše labavo da vam noge ne klize napolje.

Na klasičnoj Timberland čizmi ima sedam ušica, ali bez imperativa da se sve moraju iskoristiti. Preskočite ponekad svaku drugu. Poigrajte se različitim tehnikama - pripadnici generacije Z to najbolje znaju.

Čuvajte svoje čizme

Timberland čizme su poznate po svojoj izdržljivosti - setite se, prvobitna namena im je bila zaštita za radnike.  Kada uložite novac u ovakav par, imajte poverenja da će položiti test vremena.

Sa druge strane, u početku mogu biti malo krute. To znači da će im biti potrebno neko vreme da se naviknu na vaš oblik noge. Postoji nekoliko načina da skratite to vreme:

- nosite ih kod kuće nekoliko sati u zatvorenom prostoru;
- uparite ih sa debljim čarapama za dodatnu podlogu i zaštitu;
- u početku ih nemojte nositi u dužim periodima u kontinuitetu.

Kako održavati/očistiti Timberland čizme


Izdržljiva priroda obuće ne znači da ih ne bi trebalo čuvati. Da bi potrajale, potrebno je redovno ih održavati. Redovno čišćenje Timberland čizama će pomoći zadržavanju prepoznatljivog izgleda i karaktera. Slično održavanje zahtevaju i Ugg čizme - evo nekoliko saveta.

Neka se blato koje se nakupilo na površini prvo osuši. Ostavite ih tako tokom noći, a sutradan probajte četkom da ih istrljate što više, nežno, ali intenzivno. Umesto četke, to može biti i vlažna krpa sa malo sapuna.

Četkicom za zube možete dopreti do uglova i nepristupačnih delova kao što su delovi oko đona. Nakon čišćenja ih ostavite da se osuše na vazduhu oko 24 časa, ali dalje od radijatora ili drugog izvora toplote. Ne rizikujte oštećenje. Kada prođu hladni dani, oblikujte papir ili karton koji bi podržao oblik obuće dok stoji odložena.