Brisanje proizvoda iz korpe

Da li ste sigurni da želite da uklonite ovaj proizvod iz korpe?


Otkaži porudžbinu

Da li ste sigurni da želite da otkažete porudžbinu?


Blog

Adidas Stan Smith - patike koje možete nositi oboje

STAN SMITH, ADIDAS
25. 08. 2020.

Jedne od najprodavanijih patika svih vremena jesu Adidas Stan Smith. Popularnost su sticale u više navrata, pametnim potezima Adidasa. U pitanju su bele kožne patike, sa raznim varijacijama, koje možete nositi oboje. Muški i ženski Adidas Stan Smith se razlikuje po jedva primetnim karakteristikama, pa su savršen izbor kada želite da imate iste patike kao i vaša lepša ili jača polovina.

Jedno vreme su ih nosili samo teniseri, ali otkad je izašla pesma "My Adidas" (inače posvećena Adidas Superstar modelu), popularnost je naglo počela da im raste. U poslednjih par godina se može primetiti da mnogi influenseri širom sveta vrlo vešto uspevaju da kombinuju Superstar i Stan Smith modele sa elegantnim i šik izgledom.

Stan Smith je bio začetnik trenda u okviru koga se nosi sve u beloj boji. Svako voli bele patike, a koje god vaše potrebe bile, Stan Smith su nesumnjivo jedan od najboljih izbora. Ovo su najprodavanije Adidas patike svih vremena. Procenjuje se da je prodato preko pedeset miliona pari patika od sedamdesetih do danas. Nema šale sa Adidas-om! A kako je sve počelo?


Stan Smith kao zvezda Vimbldona


Svaki uspeh nosi sa sobom i određenu priču, a ova priča počinje od velikog svetskog događaja. Radi se o teniskom turniru Wimbledon 1972. godine. Tada je ove patike prvi put nosio američki teniser Stan Smith.

Neki ocenjuju da ova priča ima svoj začetak nekoliko godina ranije, kada se penzionisao teniser Robert Haillet. Naime, Adidas je morao da potraži novu atletsku figuru za svoj brend. Da se podsetimo, Adidas je nemački brend. Tada mu je bila potrebna ključna karika za američko tržište.

Svoju ulaznicu su pronašli u igraču istog sporta, koji je u to vreme bio prvi svetstki teniser. Stan Smith je na Wimbledon-u nosio bele kožne patike sa tri prepoznatljive pruge. One su kreirane od manjih rupica sa istim razmakom, pa tako podsećaju na perforaciju. Dodatno, važno je istaći da su ovo prve Adidas kožne patike ikada.

Ponovo popularne patike Adidas Stan Smith


Adidas je 2012. godine povukao Stan Smith iz prodaje. Ovo je bio pametan potez - taman da malo "nestanu", pa da ih se još više uželimo. Dve godine kasnije Pharell Williams, Ellen DeGeneres i drugi su bili novi ambasadori za ovaj model patika. Potom je model bio dostupan u samo nekoliko ekskluzivnih prodavnica širom sveta. Putem influensera se ponovo podigla prašina oko ovih kožnih patika. Uspelo je.

Da li ste vi ikada nosili Stan Smith patike ili makar pomislili da ih kupite? Verujemo da jeste. Super stvar kod ovih patika jeste to što ih možete nositi oboje. Čak i deca. Pogledajte celokupnu ponudu ovde.

Adidas Stan Smith su sa pravom najprodavaniji model širom sveta. Udobne su, ne stvaraju opterećenje tokom nošenja, a dizajnirane su tako da će svaki outfit u njima biti nepogrešiv. Dizajn je jednostavan, a istovremeno obećava udobnost i eleganciju. Model je prepoznatljiv po zelenoj boji sa zadnje strane. Vremenom, ova boja se menjala radi potreba tržišta, pa je Stan Smith model dobio svoje varijacije.

Priča iza tenisa kao "belog sporta"


Mnogi povezuju belu boju patika sa tenisom kao "belim sportom". Tenis je nekada davno bio vid društevnog okupljanja. Smatralo se neprimerenim imati vidljive tragove znoja na odeći, pa se nosila samo bela oprema. Od tada tenis nosi epitet "belog sporta", baš kao i golf. Vimbeldon je danas nezamisliv bez bele sportske opreme.

A Stan Smith je bio prvak tenisa svog vremena. Trud se na kraju isplati, zar ne?