Brisanje proizvoda iz korpe

Da li ste sigurni da želite da uklonite ovaj proizvod iz korpe?


Otkaži porudžbinu

Da li ste sigurni da želite da otkažete porudžbinu?


Blog

Kačket, bucket hat ili bejzbol kapa - šta ti biraš?

kačket, kapa, bucket hat
19. 05. 2021.

Kačket ili kapa je odličan aksesoar za prvi utisak i, dodatno, kačket je odličan aksesoar za zaštitu lica od sunca i za bad hair day, odnosno da pokrije lošu frizuru tog dana. A svi imamo te dane.

Kapa ili kačket imaju svoju ulogu, nisu samo modni dodatak koji te karakteriše. Početkom 19. veka šeširi i kape su bili deo odeće svake dostojanstvene osobe. Tada čovek ili žena ne bi napustili svoj dom bez šešira na glavi. Šeširi su bili društveni simbol a danas ih posmatramo malo drugačije. 

Kako je bejzbol kačket postao mainstream, muškarci i žene su se počeli igrati stilom, okrećući kačket unazad ili u stranu kao način izražavanja. Kačkete su prihvatili i muzičari, od repera, preko pank rokera, sve do pop zvezda MTV generacije 2000-ih. Poznate osobe su počele da koriste kačkete kao način da zaštite svoje lice od paparaco novinara.
 

Običan svakodnevni kačket


Ovo je klasika u modnom svetu. Kačketi se stvarno dobro slažu uz odevne kombinacije, a polukružni obruč kačketa može da vodi od sportskog do modernog izgleda. 

Postoje razlike između ravnog i zakrivljenog, odnosno blago zakrivljenog prednjeg dela kačketa. Blago zakrivljeni je najčešći oblik. 

Zaista je lep kontrast između nošenja nečeg ženstvenog, na primer čipkaste majice ili crop top-a, i nečega šik i sofisticiranog, poput velikog sakoa. Sve to spojite sa modernim PUMA Premium ženskim kačketom sa fotke, a upravo taj spoj će dati dobre vibracije i uravnotežiti ceo outfit.

Kačket u bejzbol stilu


Bejzbol kačket je toliko sveprisutan u američkoj kulturi, da bi se mogao nazvati američkom nacionalnom kapom. Na sebi ima meku kapicu i tvrdi vizir (obruč). Bejzbol kačket se obično može podešavati pozadi plastičnom ili čičak trakom. 

Danas je normalno da se bejzbol kačket nosi da bi se pokazala podrška nekom timu ili kao modni detalj.

Nije ni čudo što je PUMA u kolaboraciji sa The Hundreds brendom iz Los Anđelesa napravila bejzbol kačket sa fotke ispod.

Sveamerički, ležerni stil sportskog ambijenta je utkan u bejzbol kačket koji postoji već dugi niz godina. Prvobitno su ga nosili sportisti, a sada je istaknuti aksesoar u uličnom stilu, ali i na modnim pistama. 

Popularna bucket kapa


Urbani lavirint je popularizovao bucket kape i vratio ih iz devedesetih. Bucket kape su se vratile na krilima popularnosti američkih zvezda na Instagramu. Sigurno već pratiš te zvezde, a zaprati i N Selection, te budi u toku sa premium ponudom.

Bucket kapu su prvo nosili irski poljoprivrednici i ribari da bi se zaštitili od kiše. Ova kapa je lako prepoznatljiva sa širokim obodom i ravnim gornjištem. 

Bucket kapa je odlični aksesoar za svačiji garderober. Lako ga je upariti sa ostatkom odeće i može da podigne ceo izgled. Kombinuj ih sa bomber jaknom ili sakoom, širokim farmerkama i PUMA Cruise Rider patikama koje nosi i Winnie Harlow

Za klasični stil biraj suptilnu boju bucket kape sa slike, poput crne ili sive, jer će ostati u modi još nekoliko godina. Uživaj u streetwear-u, odnosno u uličnoj odeći i začini ovo leto.

Postoji bezbroj načina da stilizuješ kačkete. Pomešaj stilove i pronađi svoju kombinaciju!