Brisanje proizvoda iz korpe

Da li ste sigurni da želite da uklonite ovaj proizvod iz korpe?


Otkaži porudžbinu

Da li ste sigurni da želite da otkažete porudžbinu?


Blog

Na šta obratiti pažnju prilikom kupovine dečije obuće?

dečija obuća, kupovina
15. 11. 2021.

Većina roditelja zna da je jako važan izbor adekvatne dečije obuće za razvoj dečijeg stopala čim krene ustajanje i prvi koraci. Jeste, teško je odoleti iskušenju da detetu ne obujete preslatke male cipele ili patofne, ali one mogu biti prepreka rastu stopala. Važno je pravilno voditi računa o njihovim malim tabanima i razumeti moguće probleme koji mogu uticati na njih. Cipele koje su previše restriktivne ne dozvoljavaju normalno kretanje prstiju i stopala.

Sigurno ste čuli savete da je za dete najzdravije da hoda boso, međutim kada deca uče da hodaju, cipele su neophodne za zaštitu od klizavih podova ili nekih neravnina. Ovo će omogućiti njihovim stopalima da bolje balansiraju. Odgovarajuća dečija obuća je posebno neophodna tokom zimskih meseci kada su podovi hladni i kada naši mališani uče da hodaju van kuće.

U slučajevima kada postoji određeni deformitet ili nepravilnost u razvoju stopala, neophodno je posetiti fizijatra ili ortopeda koji će detetu odrediti odgovarajuću obuću i propisati vežbe. Međutim, ako su stopala pravilno razvijena nema potrebe za anatomskom obućom, i izbor je mnogo širi. Asortiman dečije obuće za decu od 12-24 meseci možete pogledati na N Selection web shop-u.

Ako ste nedavno morali da kupite obuću za svoje dete, znate da dečija stopala brzo rastu; između 15 meseci i 2 godine starosti, možete očekivati da vaše dete poraste za pola veličine cipela svaka 2-3 meseca, a zatim za pola veličine svaka 3-4 meseca između 3. i 5. godine. Takođe će vam trebati različite cipele za različita godišnja doba i prilike, kao što su igre na otvorenom, zimske dečije čizme, dečije sandale i cipele. Pronalaženje praktičnih, pristupačnih i modernih opcija za obuću vašeg deteta može se percipirati kao izazov, ali praćenje nekoliko osnovnih smernica to može olakšati.
 

Saveti pri izboru dečije obuće 


Kao opšte pravilo, izbegavajte nesigurnu obuću poput obuću bez „leđa“ ili kaiša oko noge, obuću koja se lako izuva i nije stabilna. Možda ćete biti u iskušenju da povećate veličinu kada svom detetu kupujete nove dečije patike kako biste izbegli da ponovo kupujete još jedan par za samo nekoliko meseci, ali pravilno pristajanje je važno, a obuća koja je prevelika može biti nesigurna. 

Najbolje dečije patike ili cipele treba da obezbeđuju širinu palca između detetovog prsta i vrha cipele. Uverite se da vaše dete može lako da pomera prednji deo stopala u svojim cipelama i da slobodno pomera prste - bez ikakvog klizanja ili zgnječenih prstiju.

Obratite pažnju na materijale dečije obuće. Iako vaše dete možda brzo prerasta obuću, ipak je važno da se uverite da su cipele izdržljive i dobro napravljene. Avanturistički mališani mogu brzo da iznose cipele dok lutaju igralištem i prskaju po lokvama na trotoaru. Takođe želite da se uverite da đon cipele nije previše klizav i da obezbeđuje dobru trakciju kako biste sprečili klizanje vašeg deteta. Gumeni ili kožni đon može pomoći u sprečavanju nezgoda. Takođe ćete želeti da izaberete određene materijale za cipele na osnovu svrhe obuće. Za sandale ili letnje cipele prozračni materijali mogu sprečiti znojenje stopala vašeg deteta. Zimi, vodootporne čizme sa postavom pomažu da noge vašeg deteta budu tople i suve.

S obzirom da su deca vrlo aktivna, mnogo češće ćemo se odlučiti za kupovinu patika za njih, za razliku od cipela. Dečije cipele su obično previše krute ili podržavajuće, što neće dozvoliti mišićima malog stopala da rade svoj posao.

Dečije patike N Selection


Pronađite obuću koju vaše dete rado nosi. Mnogi od vaših omiljenih trendova obuće iz detinjstva, kao što su svetleće patike, cipele za skejt i žele cipele, vraćaju se na velika vrata i biće vam drago da otkrijete da vaše dete može voleti ove stilove baš kao i vi.

Jedne od takvih modela su upravo legendarne Convers-ice, i one su upravo i jedne od najtraženih dečijih patika. Crvene i bele Convers dečije patike su neodoljive u minijaturnoj verziji. Širi asortiman dečije kolekcije Convers  možete pogledati na web shop-u.

Ako vaše dete ima omiljenu boju, šaru ili karakter, verovatno ih možete pronaći na paru cipela. Omogućavanje vašem detetu da učestvuje u izboru svoje odeće i obuće pomaže u negovanju osećaja nezavisnosti i samoizražavanja, što gradi okvir za zdravo samopouzdanje.

Visok ris je nešto što je tipično za dečija stopala u razvoju i zato je važno da njihova obuća bude dovoljno čvrsta i da se lako obuva. Čičak traka na dečijoj obući ih čini lakom za obuvanje i dobrim izborom za visok ris deteta, a i mališanima su zanimljive zbog čička.

Za visok ris bi takođe bilo dobro da su patike duboke, kako bi držale skočni zglob u pravilnom položaju. Puma dečije patike  imaju ojačani deo oko zgloba i oko pete, kao i mekani uložak čija je uloga potpora unutrašnjeg svoda i rasterećivanje ostalog dela stopala od pritiska pri oslanjanju i hodu.

S obzirom da vodimo računa o stilu i izgledu i kada su mališani u pitanju, jedna od fashion kombinacija sa Puma dečijim patikama jesu Puma dečije trenerke  koje će se savršeno uklopiti sa obućom, a i biće udobne za igru i aktivan dan.

Nije redak slučaj ni da uklapamo dečije outfite sa svojim, i to uvek izgleda jako simpatično, zato pročitaj blog članak o jesenjoj kolekciji Puma x Liberty za odrasle i pronađi nešto i za sebe.

Širi asortiman N Selection jesenje ponude pogledaj na našoj Online prodavnici, i zaprati našu Instagram stranicu da uvek budeš u toku sa novim modelima i akcijama!