Brisanje proizvoda iz korpe

Da li ste sigurni da želite da uklonite ovaj proizvod iz korpe?


Otkaži porudžbinu

Da li ste sigurni da želite da otkažete porudžbinu?


Blog

Nike Air Force 1 i različiti stilovi

brend, stil, patike
18. 01. 2023.

Od osamdesetih godina pa do danas, Nike Air Force 1 je promenio različite stilove. Kroz proteklih četrdeset godina, ove patike su bile šarene, bele, braon, crne, plitke i duboke, sa đonom iste ili različite boje, sa jednim ili više Nike oznaka… I baš zato što su bile kao platno za mnoge umetnike i dizajnere, menjale su se u različitim stilovima. Nekada su bile za košarkaše, a danas su Nike Air Force 1 lifestyle patike. Ono što se nije menjalo, to je da su postavile standard u uličnoj i svakodnevnoj kulturi. 

Košarka, muzika, ulični ples i stvaranje nove kulture su adresa rođenja Nike Air Force 1. Originalne i kultne patike su sačuvale svoju priču koja traje preko četrdeset godina! Nosilo ih je više NBA igrača i bile su sinonim za hip-hop kulturu osamdesetih godina. Mnogi pevači i plesači su bili poznati po tome što su se pojavljivali baš u ovim, kultnim Nike Air Force 1 patikama. Danas su najpoznatije bele Nike Air Force 1 sa kožnim gornjištem, baš kao muške patike u nastavku.
 

Muške Nike Air Force 1 patike


Na fotografiji iznad se nalaze muške Air Force One 07 LV8 patike koje su nastale na dvadesetpetogodišnjicu postojanja ovog modela patika, 2007. godine. Tada je blago unapređen dizajn i tehnologija, zbog praćenja tadašnjih trendova. Naime, srednji đon ovih patika je blago povećan i tako su ove patike dobile epitet elevate iliti oznaku LV. Još je jedna razlika okom lako uočljiva, a to je metalni umetak na pertlama koji se nalazi između prvih rupica za pertle. 

Muške bele Nike Air Force 1 patike sa fotografije imaju u krupnom kadru, sa bočne strane, crni Nike swoosh znak, kao i dva manja. Ove patike srednjeg profila preko pertli imaju i čičak traku za autentični dizajn originalnih Air Force 1 patika. 

Ženske Nike Air Force 1 patike


Sasvim bele ženske Nike Air Force 1 patike sa fotografije imaju fokus na zelenim elementima. Na đonu je potpis tehnolgije Air, sa bočne strane u krupnom kadru Nike swoosh znak, a ispred njega još jedan manji. U odnosu na muške, ove ženske Nike Air Force 1 patike su plitkog profila. Imaju rupičasto gornjište i isti onaj metalik umetak na pertlama između dve prednje rupice. 

Najbolja stvar je što se mogu nositi uz različite odevne kombinacije: široke ili uske pantalone, trenerke, pa i suknje!

Dobre stvari ne treba menjati


Osim što se danas mogu naći plitki i duboki profili, ove patike nisu menjale svoj osnovni dizajn. Ravan đon, pertle, Nike znak u krupnom kadru sa bočne strane i košarkaški duh. Ovo su inicijalno košarkaške, duboke patike napravljene za poboljšanje igračevih performansi. Danas se gradi lični stil modernog vremena kroz lifestyle modele koji su jednako popularni, ali i u različitim stilovima. 

Nastavite da čitate o kultnim patikama i saznajte kako je grad Baltimor sačuvao Nike Air Force 1

Nike Air Force 1 spadaju medju najpoznatije i najprodavanije Nike patike. Prve košarkaške patike koje sadrže ovu revolucionarnu tehnologiju su skoro proslavile 40 godina. Patike koje odolevaju zubu vremena postaju pravi klasici i tako povećavaju svoju vrednost - uvek isti Nike Air Force 1, ali svaki put malo bolji.