Brisanje proizvoda iz korpe

Da li ste sigurni da želite da uklonite ovaj proizvod iz korpe?


Otkaži porudžbinu

Da li ste sigurni da želite da otkažete porudžbinu?


Blog

Nike Huarache: da li ste danas zagrlili svoje stopalo?

13. 05. 2022.

Na fotografiji se nalazi prvobitni crtež patika Nike Huararche. Izvor: blog.size.co.uk.

Nike Huararche su patike koje na prvi pogled nisu oduševile Nike. Ove godine slave svoj 31. rođendan, a modeli nastavljaju da se nižu. Ponekada morate snažno da verujete u ono što radite, čak i kada svi oko vas sumnjanju. Nike Huararche je uspešna priča koja je obišla muzičku scenu, košarkaške terene i ulične staze. 

Tinker Hatfiled (instagram: @tinkahat) je dizajner koji je uočio da je skijanje na vodi olakšano uz pomoć obuće za skijanje. Inspirisan, stavio je svoje misli i maštu na papir i došao do novog dizajna patika. Želeo je da stvori patike za trčanje i zamislio je laganu, doneke minimalnu siluetu. 

Toliko je verovao u moć dizajna i materijala od kojih bi se pravile Nike Huararche, da je Nike-ov swoosh znak ostavio po strani. Ovo su bile prve Nike patike bez karakterističnog znaka. Tinker je bio toliko siguran u dizajn da je odlučio da Nike swoosh skloni sa očitog mesta. Hteo je da jedinstvenost dizajna govori za sebe. 
 

The Air Huararche


izvor: thedailystreet.co.uk

Nike Air Huararche je prvobitno naišao na pomešana osećanja unutar Nike kompanije. Ovo se odnosilo na neobični dizajn koji je estetski bio drugačiji od bilo koje druge patike koje je Nike izbacio do tada. Ipak, performanse i udobnost su bile neporecive. Napravljene su kao idealne patike za trčanje: lagane, prozračne, nepobedive. 

Pročitajte i Zašto volimo da nosimo patike

Gornji deo je bio napravljen od neoprena i čvrsto je zagrlio stopalo, što nas dovodi do šaljivog naslova ovog teksta. Naime, ubrzo je nastao upečatljiv slogan za patike Nike Huararche: Da li ste danas zagrlili svoje stopalo? Zbog svog dizajna, patike Nike Air Huararche su dobile ime po istoimenoj tradicionalnoj meksičkoj sandali. 

Dizajnirane su tako da dominiraju na trkačkim stazama. Prvih 5000 pari je prodato maratoncima koji su uzvratili pozitivne povratne informacije. U mesec dana su od 0 stigli do pola miliona prodatih pari. Ponekad su dovoljni volja, entuzijazam i vizija. A nije svako isprva verovao da je ovo moguće.

Popularne Nike Huararche


Izvor: whatproswear.com.

Patike su uvek zadržavale jednostavan, minimalan stil brendiranja koji tiho simbolizuje obuću punu performansi. Patike je promovisalo nekoliko poznatih sportista, uključujući osvajača olimpijske zlatne medalje Michael Johnson-a i najpoznatijeg košarkaša Kobe Bryant-a. Pogledajte reklamu koju je olimpijac snimio za Nike Huararche.

Nike Huararche imaju idealne performanse za trčanje, trkačima pomažu da zadrže pravilan korak na različitim reljefima: trotoarima, betonu, zemljanoj stazi. Patike koje prate stopalo u svom pokretu, a nose sa sobom dugu istoriju su potreban par svakom trendseteru. Nike Huarache prati jedna epoha i kao takve, neupitno dodaju eleganciju svakodnevnom stilu. 

Za proteklih trideset godina evoluirale su i menjale se. Zadržale su svoj inicijalni oblik i glavnu karakteristiku. Osim na sportskim terenima, ove patike se mogu nositi svakog dana. Athleisure je odavno postao svakodnevna odeća, pa se uz takav stil lako mogu kombinovati Nike Air Huararche. U N Selection internet prodavnici uvek očekujte najnovije i najmodernije modele patika. 

Budite moderni i ovog leta uz N Selection i Nike Huararche.