Brisanje proizvoda iz korpe

Da li ste sigurni da želite da uklonite ovaj proizvod iz korpe?


Otkaži porudžbinu

Da li ste sigurni da želite da otkažete porudžbinu?


Blog

Zašto volimo da nosimo patike

patike, lifestyle
11. 02. 2022.

Volimo da nosimo patike zato što su udobne! Kada se mora hitno do prodavnice ili po decu u školu, najlakše i najudobnije je samo uskočiti u patike. Patike ne stežu (bar ne bi trebalo), lako se vežu, idu uz sve, ne čuju se i izdržljive su za duge šetnje. Da, dobro ste pročitali - ne čuju se. Termin sneaker je skovan u Americi u devetnaestom veku kako bi opisao obuću koja se nije čula pri svakom koraku (to sneak - šunjati se).

Razvojem aktivnosti, nastale su različite patike - za svaki dan, za trčanje, košarkaške, kopačke i druge. To su sve bili odgovori na atletske aktivnosti koje su se rađale. Volimo patike koje možemo nositi uz sve. Volimo patike jer u nama bude neke emocije. Da, milenijalci bi se sigurno obradovali povratku popularnih patika devedesetih godina na velika vrata. 

Često patike nose i neku jedinstvenu priču sa sobom. Kada je Chuck Taylor potpisao Converse All Star, svi su želeli da igraju kao on. A šta je sa New Balance? Pa njih je nosio i Steve Jobs! Poistovećivanje sa uspešnom osobom na ovaj način može da pridoda motivaciji tokom treniranja, na primer. Eto, zato volimo da nosimo patike.
 

Volimo da nosimo bele patike


Monohromne, jednostavne i bele - patike za svaki dan kada želite da izbegnete previše detalja, ali da ostanete dosledni stilizovanom look-u. Bele patike se mogu nositi uz sve i zato ih volimo! Da li je u pitanju kaput, teksas jakna, trenerka ili haljina? Nije važno, jer će bele patike upotpuniti svaki taj izgled. Svestrane, a jednostavne. Najpopularniji modeli su ženske i muške Adidas Stan Smith patike. Da, sjajno je što ih možete nositi oboje i imati matching outfits odnosno jednake kombinacije. 

Volimo patike jer nas sećaju na lepu prošlost


U poslednje vreme možete videti izraz retro u svetu mode. Retro modni trendovi su uzeli najbolje iz prošlosti i oživeli ih u sadašnjosti. Takve su na primer Reebok Legacy CL koje imaju najbolje od oba sveta. Reebok Aztec su bile patike za trčanje iz kasnih sedamdesetih, a Classic Leather patike za slobodno vreme iz ranih osamdesetih. Dva brata istih roditelja, sa razlikom od par godina, ostavili su trag u svom vremenu i sada služe kao inspiracija za nove modele. Zapravo, ovoj temi smo posvetili ceo blog - Najbolje iz oba sveta.

Volimo patike jer nose priču sa sobom


Kada iza patika stoji priča, sa patikama se lakše poistovetimo. Chuck Taylor je bio košarkaš, a kasnije je prodavao sportske patike. On je svoje iskustvo prenosio obilazeći timove, ali je istovremeno i slušao njihova iskustva tokom nošenja konversica

Jednom prilikom su igrači zatražili Taylor-ov autogram i tako su nastale Converse All Star Chuck Taylor patike, sa njegovim potpisom sa bočne strane. Udahnuti život patikama na ovaj način je inspirativna priča koja jača brend. Volimo patike jer se osećamo kao da je baš naš model rukom potpisan. 

Mi smo izdvojili ova tri razloga zbog kojih volimo da nosimo patike. Mi smo u patike zaljubljeni. U N Selection prodavnici možete pronaći lifestyle patike, patike za košarku i patike za trčanje. Najnoviji i najmoderniji modeli na jednom mestu. Hajde da zajedno stvaramo nove uspomene i da zajedno volimo patike.