Brisanje proizvoda iz korpe

Da li ste sigurni da želite da uklonite ovaj proizvod iz korpe?


Otkaži porudžbinu

Da li ste sigurni da želite da otkažete porudžbinu?


Blog

Novi zlatni koraci uz New Balance 997

NEW BALANCE, 997, RETRO
30. 07. 2020.

Sa modelima iz serije 99, New Balance daje svoj doprinos vremenu kada se pojavilo mnoštvo ideja i događaja za pamćenje. Radi se o tome da je poslednjih par godina čitava modna industrija pronašla svoju inspiraciju u osamdesetim godinama prošlog veka. Tako je bilo sa Nike Air Force 1 i sa Puma Rider modelima. Kakav to duh nosi sobom era prvih trendsetera?

Muzika, moda, filmovi, umetnost, igračke i TV emisije su napravile zlatno doba od osamdesetih. Koga god da pitate kako je bilo tada, reći će nešto poput jednostavno, dobro se živelo. Da li će novije generacije ikada znati kako je to gledati spot za pesmu Girls Just Wanna Have Fun pomoću video kasete ili ne - ne možemo da znamo. Ono u šta smo sigurni to je da New Balance 997 piše novu istoriju.
 

Zaprati nselectionsrbija na Instagramu i budi u toku sa novim, odabranim modelima.

Made in the USA


Za početak, 99 je oznaka za New Balance seriju trkačkih patika. Džoging kao jutarnja ili poslepodnevna rutina Amerikanaca je nastala takođe osamdesetih. Ekonomija je bila na vrhuncu, a uz pomoć ozbiljnog marketinga, nizali su se uspesi za New Balance. Upravo tada je rođena serija New Balance 99.

Posledica tog zlatnog doba su New Balance 997 - ugledale su svetlost dana 1990. godine. Nosili su ih ozbiljni trkači i ostali ljubitelji zbog pristupačne cene posebno popularnih patika tog vremena. Osim dizajna, kvaliteta i udobnosti, popularnosti je pomogla i činjenica da su ove patike napravljene na američkom tlu, u američkim fabrikama. Oznaka Made in the USA je garantovala kvalitet za New Balance 997.
 

Dizajn New Balance 997


Kao i svaki posvećeni trudbenik, New Balance je tražio savršenu ujednačenost stabilnosti i prilagodljivosti za 997. Steven Smith ih je dizjanirao. New Balance 997 je na svetskom nivou poznat po svojim skoro savrešnim proporcijama u dizajnu. Uverite se sami.

New Balance 997 je napravio par promena u odnosu na 996 i 995 modele. Na primer, jedna od promena u dizajnu je podrazumevala istaknutije ivice znaka “N”. Sa druge strane, Smith je odustao od ubacivanja pene u gazište, a to se radilo za prethodne modele serije 99. Radikalna promena kod New Balance 997 modela podrazumevala je upotrebu poliuretanskih materijala gde su se nalazili ENCAP ulošci dvostruke gustine.

Bez prave veličine, ni tehnologije ne vrede


Na slici gore se nalazi ženski model patika koje možete naći u N Selection ponudi. To nije slučajnost, jer upravo su New Balance 997 bile prve patike za žensku populaciju u seriji 99. To su bile ženske patike za trčanje.

Vest koja je obišla svet i magazine koji su se bavili patikama i sportom je mnogo govorila o New Balance 997 ženskom modelu. Jedan magazin je za New Balance 997 komentarisao da sve tehnologije u proizvodnji ne vrede ukoliko nemate pravu veličinu da ih obujete. Na taj način je pozdravio odluku da New Balance 997 ženske patike za trčanje budu napravljene u većem rasponu veličina nego ostale patike u to vreme.

Istorija se ponavlja. U moru danas dostupnih ponuda, omiljeni izbor se vezuje za proizvode koji bude lepa sećanja. Tako i New Balance 997 budi sećanja na zlatno doba, pa vam uz taj model želimo da koračate zlatnim koracima u novo doba.