Brisanje proizvoda iz korpe

Da li ste sigurni da želite da uklonite ovaj proizvod iz korpe?


Otkaži porudžbinu

Da li ste sigurni da želite da otkažete porudžbinu?


Blog

Puma Suede - potkovana istorijom u novom Mayu Up ruhu

patike, istorija
22. 07. 2021.

Puma Suede je model patika iz šezdesetih! To je generacija naših roditelja, a nekome već baka i deka! 

Kako nešto može tako dugo da postoji na sceni cool sportske obuće i velike modne industrije koja uvek izbacuje nešto novo? Samo kvalitet i ono što je vanvremensko

Puma Suede Mayu Up su ažurirana verzija klasičnih Puma Suede patika, sređene za nove avanture i nove uspomene. Imaju čvrsti, visoki đon i znak Puma sa bočne strane. Na sebi imaju plave pertle sa dodatkom jedne bele kod jezička. 

Ova živopisna plava nijansa je toliko cool da može da zameni sve dosadašnje patike. Vreme je da obnoviš svoj cipelarnik! Odlične su za svakodnevne aktivnosti i neverovatno je koliko se lako uklapaju uz razne boje pantalona, majica i košulja. 

Puma Suede ima jaku gumenu podlogu i zaobljene siluete od prevrnute kože. Kao takve, uvek su prkosile statusu quo ostalih kožnih modela. 

Silueta novih Puma Suede patika je smela i sveža; ono je kombinacija edgy mode sa estetikom uličnog stila. Nije prvi put da Puma koristi platformu, tako je bilo i sa Puma Cruise Rider. Ipak, brend Puma uvek donosi nešto novo, nešto neočekivano, za sve svoje pomalo buntovne sledbenike.

Nove Puma patike su tvoja nova inspiracija za dodavanje boje u svakodnevnicu. Sada su dostupne na N Selection internet prodavnici.
 

Puma Suede su obišle svet i bile na Olimpijadi


Puma Suede su bile i na Olimpijskim igrama; Puma Suede su ispratile jedan ceo muzički žanr; Puma Suede su svedok istorije kulturnih dešavanja do danas. Suede je osamdesetih bio deo hip hop i breakdance scene. 

Jedan od najprepoznatljivih momenata u istoriji Olimpijade je i kada su Puma Suede patike dobile svoj kamen temeljac isklesan od strane takmičara Tommie Smith-a i John Carlos-a. Oni su osvojili zlato i bronzu, a na podijumu su, uz američku nacionalnu himnu, u čarapama izveli tihi protest podigavši stisnute pesnice u vazduh. Tako su skrenuli pažnju na položaj afroamerikanaca u društvu i stvorili tzv. The 1968 Olympics Black Power Salute. Puma Suede patike su stajale pored bosih sportista. 

Puma Suede dugo postoji i naravno da je ovaj model imao mnogo medijske pažnje. Tako je košarkaška legenda Volt Klajd Frejzer, koji je bio impozantna ličnost, nosio Puma Suede jednog dana 1973. godine. On ih je nosio tako buntovnički, a cool i stilizovano, da su Suede postale must have za svakoga ko je voleo Klajda. 

Kako je Puma počela?

Braća Adolf i Rudolf Dasler su 1924. godine sve započeli i tako stvorili dva moćna sportska brenda na svetu. Proizvodili su obuću i ostvarili veliki uspeh plasirajući tada preko dvesta hiljada komada obuće godišnje. Ipak, braća su se razišla zbog različitih vizija i svako je nastavio svoj biznis, stvarajući tako Adidas i Pumu. Rudolf Dasler je 1948. osnovao brend PUMA.

U to vreme kada globalizacija nije bila u jeku, takav uspeh je značio svetlu budućnost. I evo nas skoro 100 godina kasnije, predstavljamo najnoviji Puma Suede Mayu Up model.