Brisanje proizvoda iz korpe

Da li ste sigurni da želite da uklonite ovaj proizvod iz korpe?


Otkaži porudžbinu

Da li ste sigurni da želite da otkažete porudžbinu?


Blog

Životinjska šara u modi: leopard je kralj džungle

moda, šara, trend
29. 10. 2021.

Životinjska šara je popularna svake godine, svake sezone i na svakom komadu odeće. Da li je cool nositi životinjsku šaru? Da, naravno, samo je stvar u tome da li je više ili manje popularna u toku sezone. Ali, životinjska šara je trend koji ne prolazi. 

Životinjske šare se popularno nazivaju animal print, a mogu ilustrovati šare leoparda, tigra, žirafe, zebre, zmije i drugih životinja. Kada je u pitanju životinjska šara, leopard je kralj džungle, a odražava nestašluk i raskoš.

Bila je glavna stvar u modi tridesetih godina, kada je izašao film Tarzan - Gospodar džungle. Duh koji je film nosio sobom, a što je kasnije preneto na odeću, se smatrao avanturističkim, uzbudljivim i atraktivnim. Odjednom su proizvođači i dizajneri pravili kolekcije bluza, šalova i ogrtača sa životinjskom šarom više nego ikada pre. Da podsetimo, film je izašao 1932. godine.
 

Kako da kombinujem odeću sa životinjskom šarom?


Na fotografijama su Puma ženska majica Classic Loose Fit i unisex Puma Originals ranac

Svaka devojka ili žena, bez obzira na godine ili tip tela, može ponosno nositi životinjsku šaru. Neke pripadnice ženskog pola zaziru od smelih šara, poput leoparda ili zebre, iz bojazni da ne privuku previše pažnje na sebe.

Naravno, kao i sa bilo kojom vrstom smelog izgleda, može se preterati. Ali, postoje načini da nosite životinjsku šaru na ukusan i delikatan način. Životinjska šara ne bi trebalo da privlači previše pažnje, ali je bitno da istakne ličnost osobe koja je nosi. 

Jedan komad sa životinjskom šarom na sebi je više nego dovoljan. Odaberite jedan komad odeće, obuće ili aksesoara na sebi sa životinjskom šarom i neka ostatak odeće bude blag. Uparite ih sa neutralnim bojama, koje samo "igraju" oko glavne šare. Neutralne boje uparene sa životinjskom šarom su mnogo cool.

Odakle je došla popularnost životinjske šare na odeći?


Animal print ili životinjska šara je jedan od najinteresantnijih delova istorije mode. 

Tokom decenija, životinjska šara je obišla svetsku klasu, vrhunsku, modernu, kičastu, pa čak i jeftinu. Zbog mnogih mišljenja koje životinjska šara izaziva, to je jedan od trendova koji unosi najviše razdora. Ipak, sve zavisi od toga kakav je vaš stil oblačenja i šta želite svojim stilom da postignete.

Životinjska šara na odeći samo naglašava ono ko ste vi. Bez obzira na evoluciju životinjske šare, ona je mnogima omiljena šara i predstavlja hrabru izjavu odvažne ženstvenosti. 

Međutim, pre nego što je odražavala modni stav, životinjska šara je bila i znak moći. Kraljevi i kraljice su posedovali tepihe sa životinjskom šarom, kao način da pokažu društveni status. Pedesetih godina je kaput sa životinjskom šarom leoparda bio potpis veoma bogate žene. A danas je moderni sportski ranac sa životinjskom šarom deo svakog ormara.

Na fotografijama su Puma ženski duks Classics Cropped Hoodie i ženska majica Puma Classics Logo.

Lovci su verovali da im trofeji životinja daju moć te životinje. Iako to zapravo ne donosi nikakvu moć, ljubitelji mode i dalje traže odeću sa životinjskom šarom. Uzbudljiva je, donosi prirodni kolorit u odevanju i samim tim - uklapa se u prirodni svet. Bogate istorije, životinjska šara ostaje cool i danas. Volimo je, jer kombinuje osnovne boje na pravi način.